Nr. 13 aan de start

 

Op zondag 27 augustus organiseert de Rotary Club van Komen-Waasten zijn dertiende oldtimerrit. Traditiegetrouw op de laatste zondag van augustus, wordt deze rit stillaan een niet te missen afspraak voor de liefhebbers van oude wagens, met circa 140 wagens aan de start vorig jaar.
Dit jaar doorkruist het 80 km lange parcours de verschillende gemeenten van Komen, Ieper en Heuvelland. Honderd jaar na de derde slag van Ieper, zullen de deelnemers de sporen die het conflict in onze streek heeft nagelaten kunnen (her)ontdekken, onder meer de talrijke mijnkraters die getuigen van de slag van Mesen op 7 juni 1917. De deelnemers zullen kunnen genieten van talrijke gekende en minder gekende wegen van onze mooie streek. Voor de aankomst wordt een tweede pitstop voorzien op het speedwaycircuit van Waasten.
Nu ook weer is de aankomst van de oldtimerrit in Le Bizet, waar voor de deelnemers en toeschouwers talrijke animaties zullen worden voorzien: champagnebar, oesterbar, maaltijd en tentoonstelling van de deelnemende voertuigen.
Zoals elk jaar zal de opbrengst door de Rotary Club van Komen-Waasten gebruikt worden om verschillende lokale, nationale of internationale acties te ondersteunen. Dit jaar zal speciale aandacht gaan naar  de NGO Ziekenhuis Zonder Grenzen.


Onze oldtimertrip is toegankelijk voor wagens ouder dan 30 jaar. We heten graag alle mooie Italiaanse, Franse, Engelse, Duitse, e.a. modellen welkom!

Inschrijven kan hier.

Comments are closed.